COD IBAN: RO41 BRDE 190 SV 09901801900 / BANCA: BRD - GIURGIU
TITULAR: ANTON MIHAITA VALENTIN


sau:

Banca Transilvania S.A. – Agentia Bagdasar / Adresa: Sos. Berceni nr.35 bl.104, Sector 4, Bucuresti
COD IBAN RON: RO 19 BTRL 0650 1201 W158 38XX / Titular: ANTON STANCA

luni, 12 iulie 2010

Remediile lui Valeriu Popa

Omul care dădea viaţă


Bioterapeutul care a făcut miracole în cazuri la care medicii s-au declarat neputincioşi a descoperit un regim naturist capabil să vindece boli foarte grave l Bioterapeutul Valeriu Popa a fost o legendă a vindecărilor spectaculoase
Publicitate


Valeriu Popa a fost un bioterapeut aparte, o legendă a vindecărilor spectaculoase. Pacienţii îşi amintesc de el ca de învingătorul oricărei boli. Avea reţetele lui, metodele lui de terapie pe care le aplica oricui avea şansa să-l întîlnească. Îi învăţa pe bolnavi că totul e posibil dacă se întorc la legile naturale, cele care dau sănătate maximă organismului, cele care înfrîng boala. Inginerul Valeriu Popa credea că Dumnezeu a creat un organism care se poate vindeca prin el însuşi. Trupul are nevoie doar de hrană naturală, curăţenie sufletească şi credinţă pentru a se feri de boli. Acest bioterapeut, care, total inexplicabil, diagnostica mai corect decît orice aparat medical, a făcut multe minuni în cazurile grave, abandonate de medicina alopată. Chiar dacă nu mai este printre noi, sfaturile şi remediile lui au rămas. Iar reţetele de tămăduire fac minuni şi acum. Iată cîteva dintre ele.

Mîncare mai puţină, dar mai sănătoasă

Valeriu Popa recomanda să ocolim pe cît posibil medicamentele sintetice, care sînt un cuţit cu două tăişuri, în favoarea celor naturale. Acestea vor elimina toxinele care cauzează boala şi nu vor afecta şi alte organe. Trebuie să folosim cît mai multe alimente netrecute prin foc, îndepărtînd carnea din alimentaţie, evitînd supraabundenţa meselor. Valeriu Popa spunea că ar fi suficient dacă am mînca un sfert din ceea ce consumăm în mod obişnuit. Este bine să folosim în scop terapeutic plantele din locul unde ne-am născut, pentru că acestea au vibraţii asemănătoare cu ale corpului nostru. Boala apare în plan energetic uneori cu 5-7 ani înainte de a se manifesta fizic, iar în cazul cancerului, şi mai mult, 11-13 ani. Astfel, orice boală poate fi descoperită şi prevenită cu mult timp înainte ca ea să se manifeste. Putem să nu lăsăm boala să se instaleze adoptînd un regim corect de viaţă.

Postul, o terapie necesară

Pentru perioada de post, cum este şi cea de acum, bioterapeutul recomanda nu numai alimentele de origine vegetală, ci şi gîndurile optimiste. Pentru eliminarea otrăvurilor din corp, e bună cura cu apă distilată, cel puţin una pe an. În general, este necesară o zi de post de 1-2 ori/săptamînă pentru curăţirea şi refacerea potenţialului energetic, ca şi pentru odihna organelor interne. Postul de 3-7 zile este indicat de 4 ori/an pînă la 1 dată/lună, pentru bolnavi. Este indicat să se ţină la sfîrşitul fiecărui anotimp. Postul de 10-14 zile e indicat pentru boli mai grave. Este indicat să se ţină mai bine posturi dese şi scurte, decît posturi rare şi îndelungate. Revenirea din post se face treptat şi diferit, în funcţie de energia fiecărui organism. Postul nu trebuie prelungit peste măsură. În general, în curele de dezintoxicare, Valeriu Popa recomanda: repaus alimentar, hipertermie, transpiraţie, purgaţii, clisme, drenori hepatici şi biliari (cură de ridichi, ulei de măsline), drenori respiratori (muguri de brad, pin), masaj (palmar şi în tălpi), curăţarea limbii de depuneri cu o linguriţă de plastic.

Regimul pentru cei grav bolnavi

Cel mai cunoscut remediu, şi cel cu rezultatele cele mai spectaculoase, este regimul lui Valeriu Popa pentru cei grav bolnavi. În ce constă acest regim? Imediat după trezire, trebuie scuipată saliva adunată peste noapte. Apoi, se ia o lingură de ulei de floarea-soarelui şi se mestecă 20 de minute, după care lichidul lăptos format în gură se scuipă în totalitate. Se rade apoi stratul albicios depus pe limbă, cu o lingură de lemn. Se clăteşte foarte bine gura cu apă sărată (o lingură de sare grunjoasă la o cană cu apă). După cura cu ulei, de la ora 8 dimineaţa, începeţi terapia cu mălai. Se ia în gură o lingură cu mălai şi se mestecă 10-15 minute, pînă cînd începe să se scurgă saliva. Se clăteşte gura cu apă sărată. Peste o jumătate de oră, se face o clismă cu infuzie de rostopască. Se dau în clocot 2 l de apă distilată cu 2 linguri de rostopască (mai ales pentru cancere) şi se infuzează timp de 10 minute. Pentru alte afecţiuni grave, în funcţie de boală şi localizare, infuzia se poate prepara şi din alte amestecuri de plante. Trebuie folosită în clismă toată cantitatea de 2 litri de infuzie. Femeilor li se recomandă după clismă spălături vaginale, pentru cancerele cu orice localizări. Infuzia trebuie să fie din 2 linguri de flori sau rădăcini de nalbă mare.

Mîncatul cu lingura de lemn

La ora 9.30, Valeriu Popa ne spune că facem sărituri pe vîrfuri, cîte 100, mişcînd braţele ritmic şi respirînd în acelaşi ritm. La sfîrşit, se inspiră şi se expiră adînc şi rar în faţa ferestrei deschise. Prima masă a zilei este la ora 11.00 şi constă din 4 linguri de orez nedecorticat, spălat şi lăsat timp de o oră la înmuiat. Se înghit boabe, fie întregi, fie mestecate, apoi se consumă 1/2 l de apă distilată. Se recomandă ca întreaga operaţiune să dureze 1-2 ore. La ora 13.00 se mănîncă de prînz. Se rad şi se amestecă într-un vas de porţelan, cu o lingură de lemn, 5 linguri de grîu încolţit, 2 linguri ţelină mică, 2 linguri rădăcină de pătrunjel, 1 lingură gulie verde (nu roşie), 2 linguri sfeclă roşie, 1 lingură miere naturală polifloră, 2 linguri mere. Amestecul se consumă cu o lingură de lemn. Ca desert, 1 linguriţă (de lemn) cu polen conservat în miere. Obligatoriu, masa durează o oră. Cea de-a treia masă se ia la ora 16.00, cînd se bea o cană de infuzie de salvie, neîndulcită (250 ml apă distilată, dată în clocot, în care se pune o linguriţă salvie. Peste două ore se mănîncă din nou, gustarea constînd din 100 bucăţi seminţe crude de bostan. Se bea o cană cu infuzie de cimbrişor (250 ml apă distilată, dată în clocot, peste care se adaugă o linguriţă de plantă).

42 de zile

La ora 20,00, se mănîncă pentru ultima oară. Se curăţă 4 mere Ionathan, iar coaja se infuzează în 250 ml apă distilată cu captare de aburi (cînd apa clocoteşte, capacul se ridică şi se adaugă repede cojile, apoi capacul se pune repede la loc). Se opreşte focul, se pune vasul deoparte 15 minute, acoperit cu capac. Se adaugă o lingură de miere polifloră. Apoi se consumă cojile de mere, iar zeama se soarbe încet, cu o lingură de lemn.
Toată operaţiunea trebuie să dureze 45 minute. Această masă are rol de somnifer naturist. La ora 21.00, se face o nouă clismă sau spălătură vaginală, cu infuzii (de rostopască, respectiv nalbă mare). Se face rugăciunea de seară cu fereastra deschisă şi, la 21.30, se intră în aşternuturi şi se caută somnul profund. Acest regim trebuie ţinut timp de 42 de zile. După 45 zile, se introduce în alimentaţie supa de legume, apoi cea de fasole boabe, orez înghiţit cu 1/2 l ceai de salvie, fulgi de ovăz în supă sau ceai, orz, mei, porumb, fiert. Decoctul se bea.

Alimentaţia pentru ulcer

Iată şi lista alimentelor indicate/interzise în diferite afecţiuni, după recomandările bioterapeutului. Notaţi-vă care sînt aceste alimente cu rol de medicament. Pentru tratarea acidităţii gastrice şi a ulcerului, sînt bune: orez, grîu încolţit, orz, supă de legume, de fasole, păstăi verzi, legume verzi fierte, papaia, portocale, lămîi, struguri, mandarine, pepene verde, prune, castravete, stafide, orice fructe dulci-acrişoare, lapte şi sucuri de fructe, apă între mese. Alimente interzise: carne, băuturi alcoolice, alimente fripte sau prăjite, soia, alimente grase, conopidă, varză, ridiche crudă, oţet, biscuiţi, coajă de pîine, ceai, cafea, băuturi fierbinţi, dulciuri, prăjituri de casă, ardei iute, ulei, murături. Este esenţial să se ia masa la ore regulate. Se poate consuma şi puţină miere. Nu se mănîncă brînză de vaci şi smîntînă.

Anemie şi artroză

În caz de anemie, se mînîncă: orez, grîu încolţit, orz, linte, fasole (boabe, păstăi), spanac, lăptucă, sfeclă, morcovi, cartofi, legume verzi cu condimente carminative, unt, supă de carne, produse lactate, struguri, stafide, curmale, pepene verde, cantalup (pepene galben), cireşe, rodie, banane, alte fructe dulci, apă. Alimente interzise: iaurt, citrice, roşii, mei, băuturi alcoolice, soia, ulei de susan, oţet, ceai, cafea fierbinte, chitră, băuturi fierbinţi, ardei iute, sare în exces, fructe coapte pîrguite, alimente fermentate, alimente fripte, prăjite sau coapte. Trebuie să se mănînce la ore regulate. Artroza presupune un regim cu: grîu, orez, produse lactate, carne, alimente grase, toate fructele acre, ceai, cafea şi alte băuturi fierbinţi, băuturi alcoolice după masă, preparate culinare cu condimente, ghimbir, piper, nucşoară, dafin, fructe uscate. Alimente interzise: verdeţuri crude (salata în special), fructe zemoase, pepene verde şi cantalup, dovleac, ignamă, nap, sfeclă, cartofi, ciuperci, mlădiţe de ferigă, conopidă, varză, îngheţată, fasole, nuci, berbec, muguri de bambus.

Astm şi tuse

Pentru astm şi bronşită, alimentele recomandate sînt: grîu, orez, orz, supă de fasole, ridiche, supă de pui cu condimente iuţi, cartofi, spanac, lăptucă, pătrunjel, ciocolată, brînză, ceai, cafea, băuturi fierbinţi, băuturi alcoolice, struguri, stafide, portocale, miere, apă. Alimente interzise: lapte, unt, iaurt, peşte, porc, vită, berbec, oţet, fructe acre, dovleac, arahide, ciuperci, conopidă, varză, mîncăruri grase. Tusea cu expectoraţie trece cu un regim pe bază de: orz, grîu, porumb, mei, fasole, legume verzi fierte cu condimente iuţi, cartofi, supă de pui fără grăsime, băuturi alcoolice, ceai de ghimbir, cafea, miere, brînză. Alimente interzise: produse lactate cu excepţia brînzei, porc, vită, berbec, peşte, ceapă, conopidă, varză, sfeclă, morcov, fructe acre, arahide, alimente grase, ciuperci, salată, îngheţată, băuturi reci. Tusea seacă presupune alimente ca: orez, grîu, supă de carne, condimente, carminative, roşii, sfeclă, cartofi, legume verzi fierte cu ulei, fructe, ceai, cafea, fructe uscate, lapte, apă fiartă, apă cu sare. Alimente interzise: salate crude, conopidă, varză, ridiche, arahide, băuturi alcoolice, ardei iute, dovleac, piper, iaurt, brînză, fructe seara sau dimineaţa, băuturi reci.

Boli de inimă şi rinichi

În boli de inimă, se recomandă: grîu, orez, orz, lapte cu apă, unt sau untură, legume fierte, fructe, portocale, măr, lămîie, supă de fasole, suc de fructe. Alimente interzise: băuturi fierbinţi, alcool, cafea, carne, peşte, alimente fripte sau prăjite, oţet, mîncăruri grase, condimente iuţi, fasole, soia, tuberculi, alimente fermentate organic. Pentru boli de ochi şi epilepsie: grîu, orez, orz, legume cu ulei sau untură (slănină), produse lactate, toate fructele, ouă (2 gălbenuşuri/săptămînă), sparanghel, spanac, lăptucă, suc dulce de fructe, zahăr, sare în cantitate mică, miere. Alimente interzise: carne, peşte, băuturi alcoolice, fasole, băuturi fierbinţi, ceai, cafea, oţet, usturoi, ceapă, praz, alimente uscate ca porumb, mei, ovăz, condimente iuţi. Boli de rinichi şi boli urinare: orz, porumb, mei, grîu, orez vechi de 1 an, fasole boabe, legume verzi fierte cu condimente, brînză, ouă fierte, ulei de muştar, ulei de
măsline, struguri, lămîie, măr, banane şi alte fructe. Alimente interzise: alcool, cafea, băuturi, fierbinţi, produse lactate, alimente grase, fripte sau prăjite, cartofi, zahăr, ceapă, orez nou, nuci.

Colită şi constipaţie

Pentru tratarea colitei, alimentele indicate sînt: orez vechi de 1 an, grîu, orz, mei, fasole, legume verzi fierte cu condimente carminative, iaurt, brînză, supă de fasole, ceai, cafea, usturoi, ceapă, praz, pătrunjel, anason, sparanghel, apă fiartă, rodii, stafide, curmale. Alimente interzise: carne, ouă, mîncare grasă, lapte, băuturi alcoolice, oţet, fructe acre, tuberculi, îngheţată, suc de fructe reci, condimente iuţi, zahăr, melasă, prune, mîncăruri grele. În constipaţie, sînt bune următoarele alimente: orez, supă de fasole, mazăre verde, legume verzi, toate felurile de fructe cu excepţia bananelor, produsele lactate (excepţie: iaurt, brînză, unt), băuturi reci, inclusiv apa şi sucul de fructe. Alimente interzise: preparate fripte sau prăjite, carne, băuturi alcoolice, oţet, ceai, cafea, băuturi fierbinţi, condimente iuţi, iaurt, brînză, banane, ouă, nuci, porumb, grîu, ceapă, usturoi, praz, fasole.

Diabet şi hemoroizi

Diabeticilor, le sînt recomandate: grîu, orz, porumb, mei, supă fasole, legume fierte cu condimente, carminative, mazăre dulce, năut, supă de pui, ouă, lapte, toate fructele, fructe uscate, ceai, cafea fără zahăr. Alimente interzise: zahăr, cartofi, sfeclă, tuberculi, porc, peşte, bivol, orez, ovăz, ulei, grăsimi animale, iaurt, îngheţată, melasă, dulciuri, alimente grase, ceapă, ciuperci. Se mănîncă de 4 ori pe zi, în cantităţi mici. Cine suferă de hemoroizi poate mînca: orez, grîu, lapte de capră, zer, brînză, toate fructele, supă de ridichi, ceapă, tomate, coriandru verde, pătrunjel, pătrunjel, legume bine fierte cu condimente, supă de linte, apă sau băuturi reci între mese. Alimente interzise: alcool, condimente iuţi, ardei iute, carne, oţet, soia, ceai, cafea, băuturi fierbinţi, alimente uscate sau prăjite, alimente grase sau mîncăruri grele, ulei, sare.

Paralizie şi reumatism

Insomnia se tratează cu: orez, grîu, lactate, în special lapte de bivoliţă, supă de fasole, legume verzi, fructe, băuturi reci, suc de fructe. Alimente interzise: peşte, carne, condimente iuţi, ceai, cafea şi alte băuturi fierbinţi, mei, porumb, ovăz, usturoi, oţet. Pentru cei paralizaţi, Valeriu Popa recomandă alimentaţie bogată în: orez, grîu, supă de fasole cu grăsimi (slănină), lapte, caimac, legume verzi fierte, fructe dulci, portocale, mandarine, lămîi, struguri, băuturi reci, suc de fructe. Alimente interzise: ceai fierbinte, cafea, băuturi alcoolice, condimente iuţi, carne, soia, sare, ulei, ceapă, usturoi, praz, iaurt, oţet, alimente prăjite sau fripte, mîncăruri grase sau grele, legume verzi, ţelină, sfeclă, pătrunjel, varză. Alimente recomandate în reumatism: orez, grîu, porumb, mei, ovăz, orz, lapte, legume verzi fierte cu condimente, supă de fasole, ceai cu ghimbir, cafea şi alte băuturi fierbinţi. Alimente interzise: mîncăruri grase, unt, iaurt, smîntînă, brînză, fructe, carne, băuturi, dovleac, nap, cartofi, ciuperci, oţet, alimente fripte şi prăjite, ulei, nuci, arahide, nucă de cocoş mîncăruri grele. Laptele e bun, în special zerul. Vitamina D e conţinută în gălbenuşul de our fiert, morcov, cartofi fierţi şi copţi de 2 ori pe săptămînă, ulei de măsline, varză puţină în salată.

O pacoste pentru comunişti

• Valeriu Popa s-a născut pe 4 iunie 1924, în comuna Dioşti, judeţul Dolj, şi a plecat dintre noi la 21 mai 1997. Capacităţile sale bioenergetice au început să se manifeste încă de la vîrsta de 4 ani, iar în liceu deja îşi trata naturist colegii, cu masaje şi plante. A fost un deschizător de drum în domeniul bioenergeticii umane şi al naturismului din ţara noastră. Din acest motiv, regimul comunist l-a persecutat. A făcut parte din grupul intelectualilor care practicau meditaţia transcendentală. Începuse să vindece boli pe care medicina le socotea incurabile, a fost dat afară din serviciu şi a rămas pe drumuri. Sub oblăduirea lui Adrian Păunescu, a mai făcut încă mult bine românilor bolnavi. Oferea ajutor necondiţionat, consulta şi făcea recomandări fără să ceară nimic. Avea o precizie uimitoare în a diagnostica orice maladie, chiar şi pe cele nedetectate încă. Stabilea diagnosticul chiar şi de la distanţă.

Vorbe de duh

• Multe sfaturi bune a dat Valeriu Popa, dar cîteva au rămas în memoria pacienţilor, şi au fost reproduse de Speranţa Anton în cartea „Incursiune în medicina naturistă. În amintirea lui Valeriu Popa“ (foto). Iată cîteva dintre ele:
- Acest corp uman este format din două elemente: fizic - pipăibil - şi bioenergetic - demonstrabil mîine, după ce ştiinţa îl va accepta.
- Nu e suficient să fii religios, trebuie să fii profund în a te conecta cu Energia Universală, trebuie să ai trăire, nu numai vorbe.
- Trebuie să învăţăm să ne rugăm Divinităţii să ne ajute să nu greşim, nu să ne rugăm după ce am greşit.
- Medicul de mîine trebuie să înveţe atîta religie încît să ştie mai mult decît preotul, preotul trebuie să înveţe atîta medicină încît să ştie mai mult decît medicul, să vorbească în biserică şi despre factorul sănătate.
- Din viaţă nu rămîi decît cu cunoştinţele ştiinţifice acumulate din toate domeniile şi faptele de iubire morală. Ăsta e bagajul cu care pleci sus, asta e toată averea ta.
- Nu eu te vindec, tu te autovindeci, tu eşti propriul tău vindecător, eu doar te sfătuiesc. Dacă te faci că faci, nu sari groapa, dacă faci mai mult decît îţi spun eu, o să cîştigi. Aşa că mingea e la tine.

Indicii de sănătate

• Valeriu Popa avea mai multe indicii după care se ghida atunci cînd punea un diagnostic. Putem şi noi să ne autoanalizăm, şi să aflăm dacă sîntem sănătoşi. Iar dacă unul dintre parametri nu corespunde grilei, atunci acela e domeniul pe care trebuie să acţionăm ca să alungăm boala.
- Urina trebuie să fie deschisă la culoare (galben pai), fără miros.
- Trebuie să avem 1-3 scaune (dacă se poate după fiecare masă), zilnic. Materiile fecale să fie fără miros, să nu se lipească de WC, să nu plutească deasupra apei.
- Transpiraţia să nu miroasă urît.
- Apetit normal (fără foame exagerată şi fără senzaţii de vomă).
- Nu trebuie ca gura să miroasă.
- Nu trebuie să existe expectoraţii multe sau alte eliminări.
- Nu e bine să ne obişnuim cu dureri difuze, care pot să mascheze boli.
- Omul sănătos are o stare de bună dispoziţie.
- Nu trebuie să avem stări de somnolenţă nejustificată.
- Cînd te culci, să adormi imediat, iar la sculare, să te scoli imediat.
Valeriu Popa a spus că sînt 9 cauze principale care duc la îmbolnăvire. Pentru combaterea lor, recomandă: destresarea, deparazitarea, dedrogarea (alcool, tutun), dezintoxicarea, detoxifierea, imaginaţia, voinţa, somnul, respiraţia şi mişcarea.

de: Camelia Onciu http://www.monitorulexpres.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu